Redigeren

Redigeren

jeanieke-van-leur-office-assistance-redigeren

Teksten schrijven doen we allemaal. Of het nou is om nieuwe contacten te leggen of om te corresponderen met reeds bestaande contacten, of je nou blogt of mailt of nog anders correspondeert, je wilt niet voor gek staan door incorrect taalgebruik. Wel wil je dat jouw tekst de juiste boodschap op de juiste manier overbrengt.

Of je het voor jouw branche wel of niet zelf belangrijk vindt, tekst komt alleen goed over als deze goed is geschreven. Nederlands is best een lastige taal, zelfs voor geboren Nederlanders, dus als er fouten in de tekst staan dan wordt die er alleen maar lastiger op.

Voorbeeld: op de verpakking van een bekend soepmerk stond enige tijd geleden nog de volgende tekst:

Houden je kinderen niet van groenten? Doe ze dan ‘ns door de spaghettisaus of maak er soep van. (De verwijzing in de bijzin verwijst altijd naar het onderwerp in de hoofdzin, dus in dit voorbeeld verwijzen  “ze” en “er” naar “je kinderen”)

Nu is het in alledaagse tekst zoals in dit voorbeeld misschien snel duidelijk wat er bedoeld wordt, maar als jij in keurig vakjargon bezig bent, en een verkeerde verwijzing gebruikt, dan kan je dat klanten kosten die je wel zou hebben gehad als ze je goed begrepen hadden. Daarbij, als je je vakkundigheid wilt onderstrepen door middel van geschreven tekst, dan kom je beter over wanneer je daar geen fouten in hebt staan.

Met Jeanieke Office Assistance kun je alle kanten uit, zelfs de goede!!

  • Ik redigeer met plezier en zeer betaalbaar alle teksten die je hebt geschreven en wilt publiceren. Ik controleer op spelling en grammatica en lees content uit oogpunt van de potentiële klant, waarbij ik je informeer als e.e.a. niet geheel duidelijk is.
  • Ik geef desgevraagd incompany taalcursussen, geheel toegespitst op de meest voorkomende struikelblokken binnen jouw bedrijf. Zo zullen al je medewerkers je correct vertegenwoordigen in hun correspondentie naar buiten toe.
  • Wil je je tekst vertaald hebben naar goedlopend Engels, of wil je een Engelse tekst vertaald hebben naar correct Nederlands, dan kan dat ook.

Snel, vakkundig en betrouwbaar.

Lijkt je dit wel wat? Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer weten?